HTML

 HyperText Markup Language (HTML) je glavni označni jezik za izradu web stranica i drugih informacija koje mogu biti prikazane u web pregledniku. Svrha web preglednika je pročitati HTML dokumente te ih sastaviti u vidljive ili zvučne web stranice. Preglednik ne prikazuje HTML oznake, ali koristi oznake za interpretaciju sadržaja stranice. HTML elementi čine građevinski sastav svih web stranice. HTML omogućuje da slike i objekti budu ugrađeni i može se koristiti za izradu interaktivnih obrazaca. To osigurava sredstva za stvaranje strukturiranih dokumenata označavanjem strukturalnih oznaka za tekst kao što su naslovi, stavke, popisi, linkovi, citati i drugo. Omogućuje ugradbu skripte pisane u jezicima poput JavaScripta koji utječu na ponašanje HTML web stranice. Web preglednici također mogu definirati izgled strance, izgled teksta i drugih elemenata uz pomoć Cascading Style Sheets-a (CSS).

CSS

 Cascading Style Sheets (CSS) je jezik koji se koristi za opisivanje prezentacijskih elemenata (izgled i oblikovanje) u dokumentu pisanom u programskom jeziku. Njegova najčešća primjena je stiliziranje web stranica napisanih u HTML i XHTML, ali se jezik također može primijeniti na bilo koju vrstu XML dokumenta, uključujući i običnom XML, SVG i XUL. CSS je dizajniran prvenstveno kako bi se omogućilo odvajanje sadržaja dokumenta (napisan u HTML-u ili sličnom označnom jeziku) iz dokumenta prezentacije, uključujući i elemente kao što izgleda, boja, i opcija fontova. Ovo odvajanje može poboljšati dostupnost sadržaja, osigurati veću fleksibilnost i kontrolu u određivanju prezentacijskih karakteristika, omogućujući izmjenu oblikovanje više stranica odjednom, te smanjiti složenost i ponavljanje u strukturnim sadržajima (tako što koristi tzv. tableless web dizajn). CSS također može omogućiti da ista označavanja stranica budu predstavljena u različitim stilovima za različite vizualizacije metode, kao što je na zaslonu, u tisku, u govoru (kad pročita stranicu preglednik koji govori ili čita zaslon) i na Brailleovom dodirnom uređaju. Također se može koristiti kako bi se omogućilo web stranicama različit prikaz, ovisno o veličini zaslona uređaja na kojima se promatra. (Tablet, mobitel, i ostali uređaji)

jQuery

 jQuery je JavaScript biblioteka za više različitih preglednika dizajniran da pojednostavi klijent stranu učitavanja skripti u HTML-u. Izdan je u siječnju 2006 u BarCamp-u New Yorku. Trenutno je razvijan od strane tima developera, na čelu s Dave Methvin-om. Koristi se za više od 55% od 10.000 najposjećenijih web lokacija. jQuery je najpopularnija JavaScript biblioteka u uporabi danas. jQuery je slobodan, open source softver, licencirani pod MIT licencom. jQuery-jeva sintaksa je dizajnirana kako bi se lakše snalazili unutar dokumenta, odabirali DOM elemente, stvarali animacije, obrađivali događaji i razvijale aplikacije. jQuery također pruža mogućnost programerima da stvaranje dodatke na vrh same JavaScript knjižnice. To omogućava programerima stvaranje apstrakcija za low-level interakcije i animacije, napredne efekte i tematske widgete na visokoj razini. Modularni pristup jQuery knjižnice omogućuje stvaranje moćnih dinamičkih web stranica i web aplikacija.

PHP

 PHP je open-source server-side skriptni jezik dizajniran za razvoj i proizvodnju dinamičkih web stranica. To je jedan od prvih razvijenih server-side skriptnih jezika ugrađenih u HTML izvornom dokumentu, a ne pozivan iz vanjskih datoteka za obradu podataka. Kod tumači web poslužitelj s PHP modulom procesora koji generira novonastalu web stranicu. Također je kod evoluirao, tako da sad uključuje sučelje naredbenog retka i može se sad koristiti u samostalnim grafičkim aplikacijama. PHP može biti korišten na većini web-poslužitelja i kao samostalan shell-program na gotovo svakom operativnom sustavu i platformi, besplatno. PHP je konkurent Microsoft Active Server Pages (ASP) server-side skripti i ostalim sličnim jezicima, ali postupno je bolje prihvaćanjen i sada je instaliran na više od 20 milijuna web stranica i milijun web poslužitelja. PHP je izvorno stvorio Rasmus Lerdorf u 1995.

Adobe Flash

 Adobe Flash (nekada zvan "Macromedia Flash") je multimedijalna i softverska platforma koja se koristi za kreiranje vektorske grafike, animacija, igara i bogatih internetskih aplikacija (RIA) koje se mogu vidjeti i koristiti u Adobe Flash Player-u. Flash se često koristi za strimanje video ili audio sadržaja, reklama i interaktivnih multimedijalnhi sadržaja na web stranicama. Flash manipulira vektorske i rasterske grafike pružajući animacije teksta, crteža i fotografija. On podržava dvosmjerni striming audio i video, i može snimiti korisnički unos putem miša, tipkovnica, mikrofona i kamera. Flash aplikacije i animacije mogu biti programirane koristeći objektno-orijentirani jezik pod nazivom ActionScript. Adobe Flash Professional je najpopularniji i user-friendly alat za za stvaranje Flash sadržaja, koji također podržava automatizaciju putem JavaScripta Flash jezika (JSFL).